zondag 16 maart 2008

Druk zijn..

Het was druk de afgelopen dagen. Na ons vrijdagavondprogramma Heren in Kwestie wat we donderdagavond opnamen, was het als een speer afbreken, en een nieuw decor en lichtplan bouwen voor de opnames van het Drents Dictee op zaterdagavond. We kunnen dit soort programma's bij onze regionale omroep alleen maar maken als we zelf ook zorg dragen voor licht en decor. Dat eerste gaat hand in hand met het edele cameravak, en bovendien hebben we inmiddels genoeg know-how om onze studio netjes uit te lichten. Dat decor is echter een andere zaak, bij gebrek aan budget moeten we het maar van onze creativiteit hebben. Niet altijd krijgen we de mogelijkheid om een decor te timmeren. Dus trek ik een tekening van een paar jaar geleden uit de kast. Schooltafels en stoelen, resten panelen van een oud sportprogramma en 2 beamers op de lelijke witte muren doen de rest.



Het was een stevige klus, temeer omdat we ook de verduistering van ons atrium in orde moesten maken. Een ware visionair heeft tijdens de bouw van ons pand bedacht dat de televisie-opnamefaciliteit maar een praktisch volledig glazen dak moest krijgen. Dat we dan niet met goed fatsoen een tv programma kunnen opnemen, in een door ons gecontroleerde omstandigheid, was ondergeschikt aan het ontwerp. En dus hebben we 3 jaar geleden rubber matten laten snijden om alle 27 ramen van 2.50m bij 1.14m te kunnen bedekken. Dat rubber gaat op den duur kapot, en dus hebben we 27 platen betonplex laten zagen die de ramen netjes afdekken. Daar zat vervolgens 2 dagen werk in om ze voor te bereiden en te plaatsen op het dak. Maarrrr; het werkt als een trein, en voorlopig kunnen we weer een paar jaar vooruit met onze oplossing.



Tip voor iedereen die een studio wil bouwen; laat deze ontwerpen door iemand die weleens tv heeft gekeken van dichtbij, en niet door iemand die met hetzelfde gemak apen in een nieuwe kooi stopt. ;-)



P10109601 



2 opmerkingen:

  1. Het resultaat is wat telt. Ik zal zeker kijken. Gisteren al stiekum een beetje gekeken in de regie (webcam) en het zag er allemaal relaxed uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Gelkinghe; dat is nou juist de grap, degene die toen de de eindverantwoording had als opdrachtgever, negeerde de adviezen van de tv-mensen, en trok samen met architect zijn eigen plan. haha :-(

    BeantwoordenVerwijderen