vrijdag 25 januari 2008

Nominatie..

Vandaag zijn de nominaties voor de NL Award bekend geworden, in de categorie achtergrond is onze documentaire 'De zaak Suzanne Wisman'  genomineerd. Volkomen terecht in mijn optiek, want dit was toch wel een persoonlijk hoogtepuntje van 2007. Terwijl het heel vreemd is om in zo'n triest verhaal te spreken van een hoogtepunt, bovendien voelt het ook raar om blij te zijn met een nominatie voor een verhaal over een diep droevige gebeurtenis. Blijft staan dat het maken van de doc. met de nodige professionaliteit en integriteit gebeurde. We zijn ook terecht trots op het behaalde resultaat. 1 van de makers van de doc. heeft afscheid van ons bedrijf genomen, en vanavond zagen we elkaar weer tijdens de borrel ter ere van het afscheid van een andere collega. Nu is het grappig dat ik samen met díe collega in 2004 ook al eens voor eerder genoemde award ben genomineerd. De prijs is toen aan onze neus voorbij gegaan. Toen maakte we een docu over de Moord op het Wandelvrouwtje van Emmen. In het juryrapport stond toen dat 'de zwarte achtergrond tijdens de interviews soms onbegrepen was'... Ik snap nog niet goed wat daar niet aan te begrijpen valt. Ik kan het niet VPRO'ig uitleggen, er zat geen wazig diepgravend verhaal achter. Ik koos er alleen voor om alle gesprekken netjes uitgelicht, zonder afleidende achtergrond op te nemen. Alle ruimte voor de mens en zijn emotie (zie je, ik probeer het tóch..) Maar goed de jury kon deze vorm niet waarderen, geeft ook niets we proberen het later gewoon nog eens weer. En later is nu, ik heb weer geen uitleg paraat voor de door ons gekozen vorm van interviewshots, behalve dan dat we iets anders wilden proberen. En daar zijn we wel weer in geslaagd denk ik. 13 februari is de bekendmaking van de winnaar. Ik hou u als trouwe lezer op de hoogte.



Dan nu nog even een fraaie foto van Léonie met de ploeg, foto genomen tijden het draaien van een reportage in Srebrenica, een klus die op ons allemaal diepe indruk heeft gemaakt. Leo, het ga je goed, misschien tot ergens in dit wereldje...



Dsc02777



(Leo is dat verlegen kijkend meisje naast die kale)



1 opmerking:

  1. @ Marcel, ik geloof niet dat zoiets de jury zal beinvloeden. Ik heb vertrouwen dat de jury objectief naar de genomineerden kijkt. Bovendien hoop ik dat mensen eventuele negatieve gevoelens niet misbruiken om anderen hun mening te laten veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen