zaterdag 19 januari 2008

Wie betaalt dat allemaal ?

Terwijl ik tevreden terugkijk op de tweede uitzending van Heren in Kwestie verbaas ik me over een bericht uit de Volkskrant. Bovengenoemd programma is het nieuwe live praatprogramma op onze zender. Verzoek van de leiding om het budget een beetje in de gaten te houden, zelf het decor getimmert en een flesje wijn voor gasten kan er niet meer af. Nu lees ik dus in de Volkskrant dat er diverse programma's op de Nederlandsche tv gesubsidieerd worden door verschillende ministeries. Voorbeeld; Het Blok van Net5 krijgt 65.000 euri omdat er 2 Ghanese zusjes meedoen. Omdat de meisjes af en toe een T-shirt dragen met daarop het logo van één of ander integratieprojectje van de overheid én omdat er interactie is tussen de zusjes en hun Nederlandse mededeelnemers (!) schuift de overheid een enorme zak geld het Blok binnen. Hulde voor de Net5 medewerker die dit heeft ontdekt, je hoeft dus niet een landelijke publieke subsidieslurper te zijn, ook commerciele stations kunnen rekenen op een bijdrage van het volk. Dit riekt naar misbruik van zowel de zusjes als subsidie.



Nog een voorbeeld; de weerman Piet P. krijgt het voor elkaar om 12.500 euri los te peuteren als hij zijn geneuzel doet bij een tennisclub waar tennissers van diverse pluimage gezamelijk sherry zuipen aan de bar.



Uit een overzicht komt naar voren dat het in 2006 en 2007 over zo'n 11,8 miljoen euro gaat.



Zou er dan bij onze omroep RTV Drenthe iemand hebben zitten snurken? Of kunnen we alsnog even vangen voor de serie over Molukkers in Nederland. Of de Iraanse gast in een kookprogramma die zijn culinaire cultuur met de drentsche kijker deelde? Laten we dan maar stoppen met die drentstalige programma's, die kosten alleen maar geld. We gaan net als Omroep Brabant jongeren filmen in Derde Wereldlanden, deze actie leverde de Brabantse omroep maar liefst 70.000 euro op.



Tip voor de redactie van Heren in Kwestie; nodig voor aanstaande vrijdag een bestuurlid uit van de Marokkaanse Vereniging Meppel, zij wonnen afgelopen jaar de Drentse Vrijwilligersprijs. Direct ook subsidie aanvragen bij de grote uitdelers in Den Haag. Met een beetje geluk kunnen we de gasten dan ook naar huis sturen met een flesje wijn (of iets non-alcoholisch) als dank voor hun bijdrage.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten