zondag 13 mei 2007

Zie je wel...

Tv kijken via internet wint aan populariteit



Steeds minder Europeanen gaan voor de televisie zitten als ze tv willen kijken. Bijna de helft kijkt via internet naar zijn favoriete serie, een voorproefje daarop of de herhaling, blijkt uit een peiling die is uitgevoerd in opdracht van de Amerikaanse fabrikant Motorola.



De Fransen zijn het fanatiekst: van hen kijkt al 59 procent op internet naar tv, tegen 48 procent van de Italianen en 43 procent van de Britten. De Duitsers zitten met 33 procent het stevigst aan de buis geplakt.



‘De uitkomsten tonen aan dat de Europeanen niet langer bereid zich te schikken naar de omroepen’, zegt directeur marketing Karl Elliott van Motorola, een belangrijke leverancier van producten voor internettelevisie.



[Bron: Volkskrant.nl]



Dit onderzoek toonde aan wat je eigenlijk al wist als je met gezond verstand naar de wereld om je heen kijkt. Ik denk dat we binnen 5 jaar klaar moeten zijn om de kijker via internet alles aan te bieden, als je dat niet doet betekent dat het einde voor omroepen zoals we die nu kennen. Als je nieuws te melden hebt, doe dat dan meteen via internet, en ga niet met je gemonteerde televisie item zitten wachten tot je nieuwsuitzending begint. Alle andere media hebben het dan allang gebracht. Dit betekent voor veel televisie nieuwsredacties een cultuuromslag, maar ja, je wilt je kijker toch op de hoogte houden, of niet? Wel denk ik dat er een vast moment moet blijven om alle reportages van de dag te kunnen zien, een ijkpunt op de avond; de uitzending zoals we die nu kennen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten