zaterdag 12 mei 2007

Maaiveld

Compi Kun je een goed programma maken zonder het tomeloze enthousiasme van de medewerkers? Nee is het antwoord. Een goed bewijs hiervoor is ons vrijdagavond-liveprogramma 'Boven Het Maaiveld'  Dit word door een kleine ploeg gemaakt, met veel plezier, en ik heb de eer om met hen allemaal te mogen werken als regisseur. Zoals bij ieder programma valt er door de makers zelf altijd wat te zeuren op de uiteindelijke inhoud en uitvoering van het product. En dat is goed, mierenn&*ken hoort erbij. Daar word je programma beter van. En het stimuleert je om volgende week nog beter je best te doen.



Een aantal problemen blijf je wel houden, geen geld voor een 2e (!) vast redactielid, geen halve draaidag om 'het instartje' met een camera te draaien ipv met een camjohandycam en al helemaal geen geld voor decor.



Heb je dan een slecht programma, nou in het geval van het Maaiveld dus niet. Maar dit is alleen maar te danken aan de man/vrouw op de vloer. Mensen die hún deel van het programma met hart en ziel uitvoeren, en balen als hun shot niet geschakeld is of als er een kraakje in het geluid zit.



Moet je het programma dan eigenlijk wel maken? Misschien niet, als je het doet, doe het dan helemaal goed.... maar wij doen het toch en we zijn trots op 'ons' programma. Ondanks.....de centen.



Volgende week nog één, de laatste van dit seizoen. Hopen dat we volgend jaar seizoen 4 kunnen maken. Met dezelfde ploeg, en misschien nog een paar prettig gestoorden erbij. Peter, Peter, Martin, Martijn, David, Chiel, Gert, Dianne, Jasper, Bart, Bjorn, Albert, Rego, Laurens, Jan, Miriam, Taco, Tessa, Stefanie, Emma, Richard, Remco, Melroy, Marcel, Fred, Willem, Kalle, Laura, Ton, Desy, Joke, Diana, Veronica, Arne, René...dank jullie wel. Jullie maken dit programma tot wat het is, die 5 vervolgshows krijgen we er ook nog wel op.



[update] Het is overal hetzelfde, lees het bericht op de blog van collega Jan Rein Hettinga maar http://reinonline.blogspot.com/2007/05/telefever.html



1 opmerking:

  1. Een terugkomend probleem. Het zijn inderdaad de vak-idioten (prettig gestoorden) onder ons die dit soort programma's met veel liefde en weinig middelen maken.... Ik ben er zeker trots op zo'n vak-idioot te mogen zijn en hopelijk ook te blijven.....

    BeantwoordenVerwijderen