maandag 7 mei 2007

Wat aardig...

..de tv recensent heeft naar de dodenherdenking op RTV Drenthe gekeken. En hij/zij was hier nogal van gecharmeerd.

Tvrecensies





Hoewel het misschien nogal mallotig is daarvoor een onderscheiding toe te kennen gaat de ereprijs voor de kwalitatief beste en meest aangrijpende herdenkingsreportage naar TV-Drenthe. Deze omroep zond rechtstreeks uit vanaf het terrein van het voormalig Kamp Westerbork, en zowel de inkleding als aankleding van het evenement hier ontroerde in zeer veel opzichten het meest, en was op briljante wijze ook tot een boeiend televisieprogramma gemaakt.

Zomaar burgers, nabestaanden, betrokkenen en wie al niet meer trokken in een lange stoet tussen de beroemde rails naar het startpunt van de ooit aankomende- en vertrekkende treinen en legden daar bloemen tussen maar vooral op de rails. Alles had overdachte en werkzame symboliek, maar het onderscheidene ten opzichte van overige herdenkingsprogramma’s zat hem deze keer ook in de professionele aanpak van de vaklieden ter plekke.

Elk camerashot was raak, doordacht en aangrijpend. Livemuziek werd ongewoon goed gemixed met het geschuifel van de voetstappen tussen de rails, en de regie miste geen detail van betekenis om het ons ook aan te bieden. Herdenkingsprogramma’s komen nooit voor een herhaling in aanmerking. Toch doet de boeiende en gepaste televisieregistratie van Omroep Drenthe van gisteravond een gooi naar een experiment dat toch eens te doen voor kijkers uit andere delen van het land.





Ach, we doen ons best. Maar het is leuk om te zien dat we niet onopgemerkt blijven in den lande. Want ondanks dat de regionale tv en radio leunt op een enorme professionele technische ervaring, die veelal is opgedaan bij de landelijke media, wordt er nog steeds een beetje minachtend over gedaan soms..



Ik hoop wel dat de tv recensent ons in de toekomst nog eens met een bezoekje zal vereren, ben benieuwd wat 'ie van andere programma's vind.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten