zondag 7 december 2008

de oude man..

.. kan het nog. Op zijn kruk gezet door twee begeleiders begon Ramses Shaffy aan zijn twee liedjes van die avond. Voor speciale gelegenheden wordt de oude man nog opgehaald uit het bejaardentehuis. Eenmaal op het podium speelt hij als vroeger, het is alsof de tijd dan uit zijn gezicht verdwijnt. Hij zingt zijn  liedjes begeleid door een trio, en hij geniet zichtbaar. Zoals ook het publiek om me heen geniet van 'Laat me' en 'Zing, Vecht, Huil' en zo verder.



Een andere Ramses zorgde vanavond voor de vrijkaarten van dit concert, hij moest zelf toeteren in het orkest en samen met zijn vrouw togen wij naar Groningen.



Shaffy, Heerink, de BuisonnĂ©, de Boussevain, B., Eshuis en vele anderen zorgden voor een mooie avond met een mooi orkest. Bert Heerink werd tot ridder geslagen en zong samen met Ali B. een duet. Dezelfde Ali die eerder die avond nog een paar diepbejaarde mensen deed meeswingen op de klanken van ''Who's the fucking Boss?''  'Geen idee wat die marokkaan zong maar het klonk wel lekker' hoorde ik om me heen. Oud en jong  genoten van een concert wat was georganiseerd door het Dagblad van het Noorden. Netjes gedaan, goeie arrangementen ook. Volgend jaar maar weer dan?



Dsc_1022



Geen opmerkingen:

Een reactie posten