donderdag 27 november 2008

Een moment van rust..

Vanaf vandaag daalt er een deken van rust over mij neer. De maand november was druk, quizzzen en sinterklaasfilm, kerstprogramma's en dagelijkse werkzaamheden liggen achter me. Nu is het grote bijkomen begonnen. De sinterklaasfilm heeft zijn draaidagen gehad, het geheel is klaar en wordt op dit moment gemonteerd. Op 3 december ziet de film het levenslicht, dan is de eerste van vele uitzendingen. Tot en met 7 december gaat de film op kindvriendelijke tijden uitgezonden worden. Er is door een grote groep enthousiaste mensen hard aan gewerkt. Geestelijk vader Rik zag dat het goed was, en samen met Fred maakt hij de stapel ruw materiaal tot een begrijpelijk verhaal. Op 22 december is er een feestje ter gelegenheid van het Verhaal van 2008. In de kroeg van de 'Boef' zien we met cast en crew het verhaal nogmaals, met aansluitend de bloopers. Die zijn er genoeg kan ik u melden.



Enkele dagen later wordt 'Hillige Daag' uitgezonden, en jaarlijks terugkerend muziekprogramma, met liedjes gezongen in het drents. Zondag jl. hebben we dit opgenomen, en het resultaat mag er zijn. Omdat een regionale omroep als het onze kampt met structureel te kleine budgetten, was het stevig aanpoten voor Destenis en zijn 2 cameracollega's. Om het 25 koppige orkest en de 3 zangers een beetje fatsoenlijk in het shot te krijgen moet je stevig aan die 3 camera's trekken. Maar het lukte, en alweer kunnen we spreken van een geslaagde lowbudget actie. Kun je nagaan wat we kunnen maken als we de centjes krijgen die we verdienen....



Én last but not least; de eerder zo geroemde D90 is nu in mijn bezit. Iets eerder dan de beurs eigenlijk toestaat, maar mooi op tijd om onze zoon zijn 2e verjaardag vast te leggen. Ik ben op dit moment nog bezig om de video modus van het ding onder de knie te krijgen, dit is bij nader inzien toch iets moeilijker dan Destenis dacht. Maar foto's maken kan het ding in ieder geval wel. Binnenkort meer hierover.



Dsc_1859 Dsc_2064 Dsc_00301 



1 opmerking:

  1. Ter aanvulling voor wie geinteresseerd is. Allereerst dient hier natuurlijk een groot woord van dank aan een ieder die meegewerkt heeft. De Stenis natuurlijk maar ook de geluidsman catering visagie en de spelers. Sommigge mensen hebben werkelijk dagen gespendeerd om b.v. een oud vrachtwagentje aan de loop te krijgen, of lenen een dure trike uit aan een boef. Maar goed het reultaat is er dan ook naar, al zeg ik het zelf. 4 uur en 10 minuten ruw materiaal zijn teruggebracht naar een verhaal van 25 minuten. Dat is inmiddels klaar en is goedgekeurd door o.a. Edwin. Nu gaat magier fred van Os er nog met zijn toverstaf overheen voor de speciale effecten. Gelukkig hebben gemonteerd op een nieuwe helse machine dus gaat het goed komen. Woensdag avond beleven we om 17.10 uur de premiere. Voor een ieder die dat wil, we kijken dat in het cafe van de boef oftewel de koppelpaarden in Assen. (wel op eigen rekening) Tot ziens en ik hoor wel wat je dr van vindt.
    Gr.
    Meneer Rik

    BeantwoordenVerwijderen