vrijdag 25 november 2011

Zie ginds zinkt de stoomboot!

We zouden nog 1 aanvullende scene draaien voor de Sintklaasfilm van RTV Drenthe. Voor de dertiende keer komt die film er voor onze omroep, zou het daar iets mee te maken hebben? We hebben weer veel plezier gehad met de opnames, het was weer hard werken dit jaar. Eigenlijk te weinig tijd voor het vele werk wat zo'n film met zich meebrengt. Dat de dagen zo kort zijn in dit seizoen helpt natuurlijk ook niet, volgend jaar gaan we eind van de zomer filmen. Die blaadjes aan de bomen deren de kinderen natuurlijk niet. Bovendien is het water dan ook een stuk warmer, en dat is prettig als zich weer iets voordoet als gisteren.

Voor de extra scene moesten we met de hele ploeg naar een klein eilandje op het Paterswoldse meer. Ik zat zelf met mijn dure camera in een stevige speedboot waar vanuit ik later ook nog moest filmen. Samen met een paar acteurs. De rest ging in een stevige platbodem. Mijn geluidsman was met hun in dat bootje geklommen en we zouden elkaar weer treffen op het eilandje. Nu gaat het geluid wat de geluidsman mixed meestal via een kabel naar de camera, maar voor ons was het praktischer om dat middels een zender te doen. Terwijl ons bootje een zeilbootje sleepte wat onze snelheid beperkte hoor ik via mijn camera ineens een hoop geroep via de zender: 'hoooo,ho Theo! Pas op! Nee!!! Ooh k&......tschhhhhhhh'. En toen niets meer, ik draaide me naar achteren en zie door mijn zoeker het bootje met de collegas omslaan.

Wij lieten het zeilbootje gaan en gingen te hulp, met de gemene professor en de boef gingen we hun aartsvijanden de Sinterklaas, de politiepiet en meneer Rik redden! Nu al een mooi verhaal.
Ook onze visagiste Joke was overboord gegaan en omdat de politiepiet een echte held is had hij haar eerst op de drijvende boot getrokken. Meneer Rik hing hulpeloos aan de rand, Arjen de geluidspiet stond met een tas vol water en een druipende microfoonhengel te wachten en de Sint was naar ons bootje aan het toe zwemmen. Die moest maar eerst aan boord met zijn zware kleding, toen de audiopiet. En die eerst naar de kant, wij er ook uit en toen was er weer ruimte voor de andere 3 die het inmiddels al aardig koud kregen.

Toevallig werden we die ochtend gevolgd door een nieuwsploeg van onze omroep die een itempje maakten voor 2 december, voorafgaand aan de uitzending van de film. Ook deze collega stond erbij en filmde het hilarische tafereel vanaf de kant. Vandaar dat mensen misschien dachten dat het in scene was gezet, maar niets is minder waar.

En dan gaat het het verbazingwekkend snel. De omroep maakt een berichtje, snel wat screenshots en een filmpje op de site en voor je het weet gaat het het land rond. 'Het maakt niet uit hoe, áls er maar over je gepraat wordt!'
Daar kan geen advertentie of promo campagne tegenop.

De film is te zien in het weekend van 3,4 en 5 december op de nationale zender van Drenthe en op het internet natuurlijk!

5 opmerkingen:

 1. Hilarisch! we hebben ons rot gelachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh de 13e aflevering... haha wat een spektakel zeg,. Gelukkig geen persoonlijk letsel, wel achteraf véél plezier ervan! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat, nog een paar nachtjes slapen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zielig.. Gelukkig achteraf heel grappig! Volgend jaar ga ik wel mee als zuster, voor t geval dat..
  Groetjes Marlies (van Martijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha...ha....Als of het erbij hoort!!!
  volgende x een stevig bootje.......Lachu.

  BeantwoordenVerwijderen