maandag 8 juni 2009

Waarom wel?

Omdat de mensen zo geduldig zijn. Omdat ze lekker relaxed overkomen. Omdat de taal helemaal niet moeilijk is. Omdat vrouwen er 1 jaar zwangerschapsverlof hebben. Omdat mannen 1 maand zwangerschapsverlof hebben. Omdat het stoplicht eerst op oranje springt voordat het groen wordt. Omdat de lucht er nog zo fris is. Omdat de natuur zo fantastisch is. Omdat het eigenlijk helemaal niet ver is. Omdat je daar meer verdient dan hier. Omdat je maar 25 procent belasting betaald. Omdat electriciteit zo voordelig is. Omdat dat bovendien 'groen' verkregen wordt. Omdat Oslo een coole hoofdstad is. Omdat een BigMac daar ook gewoon een BigMac is. Omdat kinderopvang daar ook zo goed geregeld is. Omdat daar werken helemaal niet moeilijk is om te regelen. Omdat ze zo trots zijn op hun land zonder dat dat raar overkomt. Omdat Wilders daar niet is. Omdat dat ook helemaal niet nodig is. Omdat daar geen gezeur is van mensen die de Euro niet willen hebben. Omdat ze die ook niet hebben. Omdat er maar 4,5 miljoen mensen wonen. Omdat het toch 9 keer zo groot is als Nederland. Omdat ze daar ook goed kunnen schaatsen en skieen. Omdat daar nog serieus sneeuw valt. Omdat het dan toch niet koud aanvoelt. Omdat er zo'n lage luchtvochtigheid is. Daarom zou ik er wel kunnen wonen.



Waarom dan niet??



Omdat iedereen van wie ik hou hier woont en niet daar.



En omdat zij niet wil, daarom niet... ;-)



Dsc_8914



3 opmerkingen:

  1. Tsja, bij de buren is het gras altijd groener. Maar zo te lezen heb je je goed vermaakt op vakantie en da's goed om te horen. En hop, nu maar weer snel aan het werk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, Norge.... Waanzinnig mooi en rustgevend land. Precies zoals hierboven beschreven. En inderdaad, omdat zij niet wil. Ik hen het probleem. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "hen" moet natuurlijk "ken" zijn... excuus.

    BeantwoordenVerwijderen